Θα χρειαστείς
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 μλ χλιαρό νερό (και 3-4 κ.σ. έξτρα αν χρειαστεί)
1 κύβο μαγιά
1 γεμάτο κ.γ. μέλι (ή ζάχαρη)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δεντρολίβανο σε σκόνη
Πως θα τα κάνεις:
- Σε ένα μπολ βάζεις τη μισή ποσότητα του νερού και διαλύεις την μαγιά με το μέλι, το σκεπάζεις και το αφήνεις σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
- Σε ένα γουδί κάνουμε το δεντρολίβανο σκόνη και από αυτό παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας και το ανακατεύεις με το αλεύρι.
- Σε ένα άλλο μπολ διαλύεις μέσα στο υπόλοιπο νερό, το αλάτι και προσθέτεις και το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το μείγμα της μαγιάς.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και ελαστική ζύμη. Αν δούμε ότι μας στεγνώνει βρέχουμε τα χέρια μας με το έξτρα νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσει η ζύμη την υγρασία που θέλουμε.
- Βάζουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε σκεπασμένη για μια ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί
- Μετά τη μία ώρα, πατάμε την ζύμη για να ξεφουσκώσει και την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 20 περίπου γραμμαρίων. Πλάθουμε πολύ λεπτά κορδόνια περίπου 35 εκατοστών. Μην σαν φοβίσει το γεγονός ότι είναι πολύ λεπτά καθώς θα φουσκώσουν.
- Βάζουμε τα κριτσίνια σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόχαρτο και τα αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C για 20 περίπου λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάσσουμε σε ένα γυάλινο βάζο ή μπολ με καπάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για αφήστε την γνώμη σας...